Godisdags

I december investerade jag i en  hushållsassisten, en fin vit Ankarsrum. Älskar min maskin, dock inte använt den jättemycket ännu men det kommer. Det ingick en köttkvarn med korvhorn, så det ska göras korv. Nån dag. Men inte idag.

Tänkte idag utnyttja det faktum att jag har en assistent och göra munkar (OBS: inte dounts!). Alla recept kräver att man vispar en väldigt lång stund, skulle aldrig orka (eller ha lust) att stå med en elvisp i handen i 20 minuter.

Det här är ett recept jag fått av en bekant, därav namnet.

Kristinas cocosmunkar

2 äggvitor

4,5 dl strösocker

1,5 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

2 msk potatismjöl

2,5 msk gelatinpulver

1,5 dl kokhett vatten

1,5 dl kallt vatten

Dekoration

3 msk kakao

1 påse kokos

Blanda äggvitor, socker, florsocker, vaniljsocker och potismjöl. I en separat skål, rör ut gelatinpulvret i det kokheta vattnet. Häll i det kalla vattnet. Blanda allt och vispa i 20 minuter. Häll i lämplig plastad form och ställ i frysen i ca 1 timma.

Blanda kakao och kokos och värm försiktigt ett par minuter i kastrull. Skär smeten i lagom stora bitar och rulla i kakao/kokos. Ät.

De blev väldigt goda och perfekta i konsistensen.


Detta inlägg publicerades i Godis, Recept - andras. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Godisdags

  1. Sandra Hedvall skriver:

    men…..det blev ju gräddbullar…..?

Lämna en kommentar